کنسانتره آهن
سنگآهن ماده اولیهی تولید فولاد است. سنگآهن پس از تبدیل به کنسانتره و سپس گندله به فولاد تبدیل میشود.
با افزایش تقاضای فولاد، تولید کنسانتره آهن نیز افزایش یافت. فرآوری سنگآهن یکی از مهمترین فرآیندهای زنجیره تولید فولاد است.
فرآوری کنسانتره سنگآهن
فرآوری سنگآهن براساس محصول تولیدی به دو دسته تقسیم میشود: تولید سنگآهن دانهبندی شده و تولید کنسانتره سنگآهن
مدار فرآوری به طور کلی از واحدهای خردایش، آسیابکنی، پرعیارسازی و آبگیری تشکیل شده است. در کنار این واحدها، حملونقل، تامین آب، تاسیسات و… بهعنوان واحدهای جانبی هستند. نخستین مرحله (خردایش) در کارخانه با ورود ماده معدنی به سنگشکن آغاز میشود. در این بخش قطعات بین ۲۰-۲۵ تا ۱۰۰ سانتیمتر به ابعاد کوچکتر از ۲۵-۲۰ سانتیمتر خرد میشوند. البته در ورودی سنگشکن سرند ثابت گریزلی نصب میشود که روزنههای آن برابر با ابعاد محصول خروجی از سنگشکن هستند. به این ترتیب ابعاد ریزتر وارد سنگشکن نمیشوند تا مبادا خردتر شوند. سپس مواد معدنی خرد شده با نوار نقاله وارد مرحله بعدی سنگشکن و سرند میشوند. در این بخش که بسته به ابعاد و ویژگیهای مواد معدنی ممکن است از ۲ مرحله سنگشکنی خشک تشکیل شده باشد، از سنگشکن مخروطی استفاده میشود و ابعاد مواد معدنی تا اندازه ۳۰ میلیمتر کاهش پیدا میکند. خردایش چند مرحلهای به منظور کنترل دانهبندی و جلوگیری از خردایش بیش از حد ماده معدنی انجام میشود. مرحله دوم آسیابکنی است، مواد معدنی با ابعاد کمتر از ۳۰ میلیمتر، به منظور خردایش بیشتر وارد مرحله آسیابکنی میشود که بهصورت«تر» انجام میشود. در این مرحله، مواد به وسیله آسیاب خودشکن یا نیمه خودشکن یا غلتکی فشاری تا اندازه ۱-۰/۵ میلیمتر آسیاب میشوند. این ماده با ابعاد ۱-۰/۵ سپس به مرحله بعدی هدایت میشود و در آنجا به وسیله آسیابهای گلولهای مورد خردایش بیشتر قرار میگیرد. در این قسمتها خردایش در محیط «تر» انجام میشود، ابعاد خردایش به وسیله هیدروسیکلونها کنترل میشود و هدایت مواد که در آب شناور هستند و ترکیب دوغاب (اسلاری) را ایجاد کردهاند، به وسیله پمپها انجام میشود. مرحله سوم پرعیارسازی است در این مرحله ذرات پس از عبور از مرحله آسیاب کنی به ابعاد بسیار ریز مورد نظر رسیدهاند و لازم است به منظور جدا کردن مواد باارزش از ترکیبات باطله داخل اسلاری، وارد مرحله بعدی شوند. اسلاری به وسیله پمپ به مرحله جدایش مغناطیسی هدایت میشود. جداکنندههای مغناطیسی تر، جداکنندههای نوع درام هستند. اسلاری از روی این درامها که دارای ویژگی مغناطیسی هستند عبور داده میشود. کانیهای آهندار به درام میچسبند. در انتهای درام به وسیله یک تیغه از روی درام جمعآوری میشوند. سایر کانیهای موجود در دوغاب نیز از ته ریز تجهیز خارج میشوند. این جداکنندههای مغناطیسی دارای انواع شدت پایین، شدت متوسط، شدت بالا و گرادیان (کمیت عدد) بالا هستند که انتخاب آنها براساس ویژگی مواد معدنی و آزمون فرآوری که روی ماده معدنی به انجام رسیده است، انجام میشود و در صورتی که عناصری مانند فسفر و گوگرد در کنسانتره وجود داشته باشد، از روش فلوتاسیون برای جدایش مواد مزاحم از کنسانتره استفاده میشود. مرحله چهارم نیز آبگیری است وسنگآهن پرعیار شده حاوی مقادیری آب است که باید آبگیری و خشک شود و رطوبت آن به ۱۰-۹ درصد برسد. بدین منظور از فیلترهایی برای جدایش آب کنسانتره بهدست آمده، استفاده میشود. سپس کنسانتره آبگیری شده به انبار محصول منتقل و در آنجا دپو میشود
تخصص ما در عرضه کنسانتره سنگ آهن
شرکت توسعه تجارت آفاق زرین بالاترین کیفیتهای کنسانتره سنگ آهن که بسیار مناسب برای تولید گنداله آهن میباشد را با انواع خلوص آهن ، مونو کسید آهن ، گوگرد ، فسفر ، سیلیس و آلومینیوم میتواند عرضه نماید.