سنگ آهن
سنگ آهن عنصری فلزی است و ۵ درصد از پوسته زمین را در بر گرفته است. با استخراج سنگ آهن خام از زمین و جداسازی ناخالصی ها، پودر تیره رنگ نقره ای – قهوه ای آهن به دست می آید. این عنصر به راحتی اکسیده می شود و به تنهایی خیلی محکم نیست و برای افزایش استحکام آن جهت استفاده در بخش هایی چون ساختمان سازی، آلیاژ آن با استفاده از عناصر بسیاری تهیه می شود. این عناصر متفاوتند و متداول ترین آن ها نیکل و کروم است.
کاربرد در صنعت فولاد
سنگ آهن ماده اولیه تولید فولاد است و ۹۸ درصد سنگ آهن استخراج شده در سطح جهان برای تولید فولاد به کار می رود. درواقع صنعت فولاد بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن است چرا که ۹۸ درصد تولید سنگ آهن جهان را استفاده می کند. در نتیجه میزان تولید فولاد نیاز به سنگ آهن را نمایان می سازد. همچنین در بخش هزینه تولید فولاد، سنگ آهن و زغال سنگ ۷۵ درصد هزینه ها را در بر دارند. صنایع خودرو سازی و ساخت و ساز، بخش های اصلی مصرف کننده فولاد هستند و در نتیجه میزان تقاضای فولاد این بخش ها بر تقاضا و قیمت سنگ آهن تاثیر گذار است.
تخصص ما در عرضه سنگ آهن
شرکت توسعه تجارت آفاق زرین انواع گوناگون از بالاترین کیفیتهای سنگ آهن با ماهیت مگنتیت ( آهن ۵۲% و بالاتر ، مونوکسید آهن۱۵% و بالاتر ) و هماتیت (آهن ۵۲% و بالاتر ، مونوکسید آهن بین ۰% تا ۱۵% ) در ۲ سایز کلوخه ۱۰-۲۵ میلیمتری و خاکه ۰-۱۰ میلیمتری که بسیار مناسب برای تولید کنسانتره آهن میباشد را میتواند عرضه نماید.
بررسی ساختار سنگ آهن
از مهمترین کانی های آهن که در طبیعت وجود دارد و بسیار مناسب برای فرآیند فولادسازی است، به هماتیت و مگنتیت می توانیم اشاره کنیم. این دو نوع کانی دو اختلاف مهم نسب به هم دارند:
مقایسه کانی هماتیت و مگنتیت:
- خاصیت مغناطیسی سنگ آهن مگنتیت که در هماتیت وجود ندارد. این خاصیت در مرحله پرعیارسازی بسیار مفید بوده و سبب کاهش هزینه های پرعیارسازی می شود. چراکه امکان پرعیارسازی سنگ آهن از طریق روش مغناطیسی که هزینه های کمتری نسبت به فلوتاسیون دارد، امکان پذیر است. این یک امتیاز و ارزش برای سنگ آهن مگنتیت می باشد.
- قابلیت احیاء شدن: قابلیت احیاء شدن سنگ آهن مگنتیت در مقایسه با انواع دیگر کانی های آهن، کمترین مقدار می باشد. بنابراین به نظر می رسد باید این کانی به دیگر کانیها، نظیر هماتیت تبدیل شود تا قابلیت احیا پیدا کند. شاید در ابتدا برای خریدار سنگ آهن مگنتیت اینطور به نظر برسد که این مسئله یک نقطه ضعف برای سنگ آهن مگنتیت بوده و بنابراین ارزش و قیمت آن باید نسبت به هماتیت پایین تر باشد. ولی با توجه به ماهیت واکنش تبدیل سنگ اهن مگنتیت اینگونه نیستو حتی یک نقطه قوت به حساب می آید. فرآیند اکسیداسیون مگنتیت به هماتیت که طی یک فرآیند شیمیایی انجام می گیرد، یک واکنش به شدت گرمازا و مولد انرژی است. این انرژی آزاد شده در محاسبه مقدار انرژی مورد نیاز در فرآیند ذوب و همچنین گندله سازی چنانچه هدف تبدیل نمودن کنسانتره به گندله باشد، محاسبه می گرددو به شدت در کاهش مصرف انژی موثر میباشد. بنابراین همانطورکه مشاهده می کنید سنگ آهن مگنتیت ارزشمند تر از سنگ آهن هماتیت است. لذا بدیهی است قیمت سنگ آهن مگنتیت نسبت به قیمت سنگ آهن هماتیت بالاتر باشد.